Over ons

Wij geven een vorm van psychotherapie die grote waarde hecht aan een gelijkwaardige en actieve samenwerking tussen therapeut en cliënt. De cliënt is de deskundige van zichzelf, de therapeut is de deskundige op het gebied van therapeutische technieken en psychologische theorieën.

We streven er naar zo snel mogelijk tot de kern van het probleem te komen, en  onze benadering naadloos te laten aansluiten bij de behoefte van de cliënt. Naast het zorgvuldig in kaart brengen van klachten en problemen, vinden we het minstens zo belangrijk om de eigen hulpbronnen, kwaliteiten en krachten van de cliënt op te sporen en aan te spreken.

EFT Noord Holland
De praktijk maakt deel uit van EFT Noord Holland.
www.eftnoordholland.nl

logo_lvvp
eftknop

Ron Schuitemaker

“Uit de modder groeit de lotus”

“Ik ben steeds  weer diep onder de indruk hoe mensen door tegenslag toegang kunnen krijgen tot hun innerlijke wijsheid, liefde en compassie, en hierdoor enorm kunnen groeien, en diepe verbondenheid teweeg kan brengen.”

Ik ben geboren in 1957, getrouwd en heb 2 kinderen. Sinds 1983 ben ik afgestudeerd Klinisch Psycholoog. Vervolgens heb ik de opleiding tot Psychotherapeut gevolgd en afgerond. Ik ben supervisor  EFT en NVRG ( Nederlandse vereniging voor  relatie en gezinstherapie ) en Master in Oplossingsgeriichte psychotherapie. Sinds 2015 ben ik actief  in Zen – meditatie en Mindfullness geïnteresseerd
Mijn vak is mijn passie; ik ben geïnteresseerd in mensen.
Daarom ben ik mij steeds blijven verdiepen en heb mij in verschillende richtingen gespecialiseerd.

  • Oplossingsgerichte Therapie,
  • Intensieve Psychodynamische Psychotherapie,
  • EFT Relatie Therapie,

Ik realiseer me echter steeds weer dat de mens zich niet laat vangen door theorieën; veel belangrijker blijkt de ware oprechte,open ontmoeting tussen mensen te zijn. Sinds 1999 werk ik met veel plezier in mijn vrijgevestigde psychotherapiepraktijk “De Verbinding”.

Naast individuele therapieen doe ik samen met mijn collega’s relatietherapieen. Vooral de werkwijze van de EFT ( Emotionally Focused Therapy ) spreekt mij erg aan : Als mensen de moed opbrengen om vanuit hun hart en kwetsbaarheid te spreken en te luisteren, ontvouwt zich telkens iets krachtigs en teders , wat mensen intiem met elkaar verbindt en mij steeds weer ontroert…

Sikko Salverda

sikko_salverdaIk ben geboren in 1957, getrouwd en heb 3 kinderen. De opleiding tot relatie- en gezinstherapeut heb ik in 1985 afgerond. Ik ben lid en supervisor van de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG). De halve week werk ik bij de Verbinding en verder bij de GGZ. Het inspirerende van het werken bij de Verbinding is het steeds weer ervaren van de kracht van relaties. Door onze manier van samen werken lukt het vaak de veiligheid in relaties te herstellen. Pas dan kunnen mensen weer verder groeien.

Ik ben breed opgeleid, onder andere in de oplossingsgerichte therapie, schematherapie, hypnotherapie, EMDR en EFT (Emotionally focused therapy). Wat mij aanspreekt in deze vorm van therapie is de opvatting dat autonomie mogelijk is als je je echt verbonden voelt in je relatie.

Ik ben resultaatgericht, het gaat mij erom u zo goed mogelijk te helpen bij uw problemen. Mijn ervaring is dat succes in therapie voor een groot deel afhangt van inzet en motivatie van cliënt en hulpverlener. Ik ga ervoor!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren